Saturday, December 4, 2010

Pārbrauciens no Delhi lidostas uz vilciena staciju

Pēc viediem nostāstiem Delhi nemaz neplānojam papētīt tuvāk un nospraužam mērķi pa taisno no lidostas doties uz vilcena staciju. Par labu šādam lēmumam ir arī laika faktors – it kā laiks pietiek, bet indiešiem ir tieksme kavēties, tādēļ neriskējam nokavēt vilcienu.
Noskaidrojam, ka labākais un drošākās veids ir braukt ar priekšapmaksātu taksi. To arī izvēlamies, lai gan izrādās, tas nav lētākais prieks ;)
Un protams pirmais šoks – indiešu unikālā braukšanas māksla!!! Pilnīgs vājprāts, bet toties neviena negadījuma. Diez, mūsējie bembisti ar ko tādu vispār tiktu galā – šosejai 5 joslas, bet braukšana reāli notiek vismaz kādās 9. Un tā trakā pīpināšana...wow... mūžīgās fanfaras visapkārt, kas būtībā ir viņu auto sazināšanās veids ;)
Taisnība ir arī par indiešu daudzumu visapkārt, nabadzību uz ielām, utt. Un protams taisnība ir arī par to, ka viņi ļoti mānās ar tūristiem – stacijā nāk klāt viens pēc otra un skaidro savu taisnību, kur mums būtu jāiet, kas jādara. Starp visiem pagadījās arī tiešām labs cilvēks, kas momentā visu paskaidroja un parādīja, un palīdzēja mums tikt līdz vilcienam.
Pieredzējām arī pirmos pārbraucienus ar rikšu – tradicionālu indiešu braucamrīku, tādas kā motokabīne, kurā kopumā cieši, cieši salien 3-4 cilvēki ;) Tā arī izdevīgāk braukt, jo transports tādējādi sanāk krietni lēts, uz visiem braucējiem kopā apmēram 15 rūpijas par pārbraucienu, t.i., kaut kur 0,18 Ls.  Patīkami, ne? ;)

1 comment:

  1. Njā, šķiet tā pīpināšana ir raksturīga visām austrumu zemēm. Ķīnā arī to ievērojām. Vienkārši brīdinājums - es, autobuss, esmu lielāks un varenāks, tādēļ jūs sīkie motorolerīši un citi braucamiem padod ceļu :)

    ReplyDelete